söndag 11 oktober 2009

Mirakelmannen João – hans liv och gärningTitel: Mirakelmannen João – hans liv och gärning
Författare: Robert Pellegrino-Estrich
Förlag: Reincarnation Books
Publ. År: 2008
Sidantal: 150 s. Limbunden
Datum: Okt 2009
Rec: NM


Anledningen till att jag letat upp den här boken om Mirakelmannen Joao, är ett litet mirakel i sig. Jag satt för en par månader sedan på bussen på väg till stan, och upptäckte att en kvinna snett framför mig satt och läste Det stora uppdraget - en bok som min man Mikael och jag skrev och gav ut på eget bokförlag på nittiotalet. I den boken intervjuar vi en stor andlig inspiratör som heter Marina Munk.

Det är en rätt så ovanlig bok, även om den sålt i nästan 4000 ex, och jag fick en impuls att gå fram till kvinnan och berätta vem jag var. Hon blev förvånad och glad, och frågade om hon fick sitta vid mig så vi kunde prata lite. Hon berättade att hon snart skulle åka till Brasilien, till den omtalade healern João Teixeira da Faria, av många kallad John of God. Och det var
därför som hon läste boken om Marina Munk, som bott många år i Brasilien och hjälpt indianerna där.

Jag kände i stort sätt bara till John of Gods existens. Men jag tyckte det lät som ett härligt företag, att bege sig hela vägen till Brasilien för att uppleva hans omtalade healingkraft. Så innan vi skildes åt bad jag henne att höra av sig när hon kom hem från resan och berätta om hur det gick.

Jag var faktiskt lite tagen av mötet. Det gav mig en ovanlig energi. Veckorna därpå tänkte jag ibland på kvinnan och på hur hon hade det i Brasilien. Så en dag kom ett mail från henne där hon berättade att hon just kommit hem från resan och att hon varit med om något fantastiskt. Nästa dag ”råkade vi av en händelse” mötas i skogen, på den motionsslinga där jag brukar promenera. Vi blev förvånade och glada igen. Och hon hade mycket berätta.

Hon hade varit med om ett känslomässigt helande (emotional healing), där João gjort ett fysiskt snitt på hennes bröstkorg och genomfört en sorts operation, som till stor del var eterisk. Hon hade känt hur något ”långt föremål” stacks in i hennes bröstkorg, men på filmen som spelade in operationen syntes inget av detta. Hon hade helt enkelt känt den andliga energin som fysisk.
Efter operationen upplevde hon både starka känslor och en outsäglig ”bliss” – just det som hon så innerligt önskat få uppleva någon gång i livet. Resultatet var (så gott orden räcker till) en inre energihöjning, en andlig glädje, och även en orubblig tillit till en större dimension eller till ”det gudomliga”. Hon berättade också att hon hade fått tillgång till en ny energi som flödade genom henne när hon behandlade sina klienter här hemma i Sverige. Ibland var behandlingarna mirakulösa, sa hon med ödmjukhet och förundran på samma gång.

En annan (för mig) förbluffande sak var att vårt möte på bussen hade gjort att hon bestämt sig för att resa till John of God i Brasilien. Min upplevelse var att hon sa att hon skulle åka dit, att det redan var klart och bestämt. Och hon medgav att hon underligt nog nästan hade pratat om resan på det viset med mig. Men det hade mer varit en tanke, en idé, en stark önskan, som hon hade berättat om. Men vårt ovanliga möte hade påverkat henne så mycket, att hon redan samma dag beställde biljetten till Brasilien och åkte dit!

Ja, när man läser boken Mirakelmannen João – hans liv och gärning är det lätt att fyllas av en energi som lyfter fram det kärleksfulla, gåtfulla och synkronistiska i livet. Det är inte bara ett känslomässigt upplyftande, som kommer sig av att boken berättar om de miljontals människor som blir friska genom de ”magiska” operationerna som sker genom Joao. Nej, det tycks vara så, att den energi som verkar genom John of God även påverkar vårt eget medvetande. Den stimulerar på ett sällsamt vis ett andligt flöde hos oss själva, och får oss att öppna oss för en större dimension - åtminstone om vi är uppmärksamma på det.

Den här boken är skriven av en man som var materialist på alla vis: Robert Pellegrino-Estrich var affärsman och stolt ägare till flera juveleraraffärer. Men en dag, som han beskriver det, så ”kom Gud och tog bort allting”. Hans materiellt underbara liv slogs i spillror. Robert blev tvungen att söka en djupare mening med livet.
Han var inte särskilt religiöst lagd, utan en man som krävde bevis för att tro på en andlig dimension. Han var urtypen för en skeptiker, och när han kom till João i Abadiania första gången var det mest för att avslöja ”knepen” med det beryktade helandet. Men efter att ha bevittnat otaliga operationer, botanden och läkanden, inklusive botandet av hans egen åkomma, så kapitulerade han inför fakta. Det gick inte att betvivla alla de ”mirakler” som Joãoutförde dag efter dag, året om, på ca 1000 personer om dagen. Eller rättare sagt de ”mirakler” som utförs av de högstående andar, som arbetar genom mediet Joao då han är försatt i trans.

För den som vill läsa mer utförligt om denne store healer vill jag hänvisa till en annan recension här på SoulBooks - där Mikael (CMM) skriver om boken John of God. Inte för att dessa uppgifter saknas i Mirakelmannen João – Hans liv och gärning, utan för att denna information redan finns beskriven här på sidan.

Robert Pellegrino-Estrichs först mycket tveksamma möte med mediet João tydliggör hur vi människor ofta fungerar: Vi är logiska varelser som vill se bevis innan vi tror på något överfysiskt. Några människor tror förstås på mirakler i alla fall, kanske för att de är uppvuxna med troende föräldrar. Men många av oss vill åtminstone ha en eller annan upplevelse eller erfarenhet av en ”andlig värld” innan vi hänger oss och tror på att den finns. Det är också därför som dessa helanden sker, enligt João själv. Egentligen skulle andarna som jobbar genom honom kunna utföra dessa helanden utan några synliga operationer (och gör det också oftast). De synliga operationerna är just till för att människor ska se helandet med egna ögon och förstå att dessa ”mirakler” är fullt möjliga. Syftet är alltså inte endast botandet i sig, utan att väcka människor till en öppenhet för den gudomliga eller överfysiska dimensionen.

Den kvinna som jag träffade på bussen kom inte bara hem med en erfarenhet av en otrolig operation. Hon blev även på många sätt förändrad! En helt ny värld öppnades för henne. Hon upplevde att hon fick kontakt med ”framtiden” på så vis att hon såg alla de möjligheter som väntar oss människor när vi öppnar oss för ”den andliga energin”. Hon upplevde att hon tagit klivet in i ”den nya världen”, som hon sa till mig. Skillnaden mellan det gamla och det nya medvetandet blev mycket tydligt för henne. Och hon fick kontakt med sin egen drivkraft att hjälpa andra människor att öppna sig för det hon själv upplevt. Därför kommer hon bland annat att arrangera resor till Joao i Brasilien. Hon har på bara några få veckor fått ihop sin första grupp svenskar som beger sig dit nu i höst 2009.

Den här boken är inte skriven utifrån emotionell hänförelse, utan beskriver det som faktiskt sker hos João i Brasilien med en enkelhet, öppenhet och klarhet. Författaren började efter sitt besök hos João i Abadiania att tillsammans med sin fru resa till John of God med dödssjuka personer från Europa. Eftersom all healing som sker i Joãos hus Casa de Dom Inacio är gratis och ges till alla som kommer dit, är hjälp av medarbetare för olika uppgifter mycket välkommet. Robert och hans fru är två av dessa frivilliga, och de erfarenheter som de samlat på sig i Abadiania gjorde det också möjligt för honom att skriva denna inspirerande bok.@ Nina Matthis SoulBooks, okt 2009.

1 kommentar: