måndag 13 april 2009

De invigda - White EagleFörfattare: Grace Cooke
Förlag: Svenska White Eagle Lodge.
Publ. År: 1991. (På eng 1966).
Sidantal: 199. Pocket
Datum: 1997
Rec. av: CMM

Denna lilla fina bok kom jag att läsa efter att ha haft den stående i bokhyllan i många år. Den fick följa med i många flyttar, och nu är jag väldigt glad att den inte hörde till de många titlar under årens lopp som rensades ut.
Boken handlar om författarinnans upplevelser av två händelserika och intressanta tidigare liv.
Den första skildringen av dessa tar form i Mayakulturen. Den andra skildringen tar läsaren med till Egypten och de invigningsriter som existerade i en svunnen tid.

Bokens nyckeltema är dels förstås återfödelselagen, att vi reinkarnerar som själar i mänsklig form åter och återigen. Det andra temat är den kunskapskrets som står bakom mänskligheten i alla tider, bestående av olika lärare, individer som fulltgjort sin mänskliga bana och som verkar endast för att hjälpa, för att upplysa och vägleda släktet vidare. Den lärare som författarinnan upplever att hon hade kontakt med är en indian, White Eagle. Denne lärare är känd också genom andra förmedlare’

Det här är en något äldre bok, men bör beaktas som en klassiker. Den är genomsyrad av en finstämd kärleksenergi och en genuin ton där utvecklingen för allas bästa är tongivande. Alla intresserade av en inblick i ämnet reinkarnation och högre vägledning bör få ut mycket här.

© Herkules Utb 1997, SoulBooks 2009

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar