måndag 16 februari 2009

Det sunda hemmet

Författare: Gina Lazenby
Förlag: Max Ström
Publ. År: 2000.
Sidantal: 160. Inbunden. Stort format.
Datum: 2001.
Rec. av: MM

Det sunda hemmet är en av dessa “lustböcker” som kan tas fram och tittas i bara för själva njutningens skull. Det är stort format, många vackra bilder, luftigt, lätt layout.

Det här är en Feng-shui bok egentligen, men så skönt avskalad och befriad från den ibland lite betungande attiraljmängden fakta, teorier och skolor inom denna mycket säregna och också praktiskt viktiga hälso- och livsinspirationsform.

Det som också skiljer denna bok från många andra inrednings-, estetik-, konstnärliga böcker i denna storformats genre, är ämnets bredd. Gina Lazenby skriver engagerat om vår hälsa utifrån en rad perspektiv. Hon börjar med vår fysiska hälsa och anger bokens huvudtema; hur vi kan och bör minska stressen i våra liv. Hon går också in på kostens värde.

Boken tar upp flera viktiga ämnen som hotar vår hälsa och vår natur, t ex skadliga elektriska strålningsfält och vad vi kan tänka på där vi bor. Här visar hon på hur man själv kan upptäcka, mäta och reglera dessa fält som även uppstår genom jordstrålning. Där kan man använda så kallade “pekare”.

Hon fortsätter också in på området “känslomässig hälsa” och ger olika kortfattade, smakfullt arrangerade råd omkring hur vi kan se över vårt “inre hus” också.
Därefter följer det yttre husets olika rum, betydelsen av olika färger och inredningsmöjligheter (så kallade “placeringar”), och hur man kan balansera ett hus´ olika krafter och dess invånares behov genom olika lösningar.

Som sagt, det här är en skön bok, som jag gärna tittar i många gånger bara för att vila i de vackra färgerna i bilderna, de harmoniska konstellationerna av former, ljus, rörelse, stillhet.


© Herkules Utb 2001, SoulBooks 2009.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar